0
0
 ВІдправимо безкоштовною доставкою у відділення розетка любе замовлення на суму більшу за 550 грн
phone-icon
+38 (073) 574-68-81 Замовити дзвінок

Про смартфон Samsung Galaxy S10: що в поколінні твоєму?

Про смартфон Samsung Galaxy S10: що в поколінні твоєму?

Десяте покоління флагмана Samsung обіцяло стати революційним за багатьма параметрами і яскраво перевернути історію топових смартфонів компанії. Вийшло по-різному. Концептуальним моментом став випуск трьох версій флагмана, а не двох, як раніше. Компактнішою і великої версії, а також свого роду бюджетної. При цьому всі три моделі отримали свої особливості.

Сплутати S10 з S10 + не вийде як мінімум за рахунок різних фронтальних камер, а S10e виділяється екраном. Відмінності є, безумовно, і всередині, але побіжний погляд досвідченому користувачеві вже дасть інформацію про те, який смартфон перед ним. Ми розглянемо всі версії новинки, а цей огляд почнемо з базової - Galaxy S10.

Зовні модель не сильно відрізняється від попереднього покоління і за формами стала ближче до лінійки Note. Бічні вигини екрану збереглися, але стали менше. Рамки зверху і знизу також вийшли тонше в порівнянні з Galaxy S9. Корпус смартфона в цілому монолітний і дуже добре лежить в руці. З обох сторін покриття представлено склом Corning Gorilla Glass. Колір корпусу під склом на нашому ринку може бути трьох варіантів - бірюзовий ( «Аквамарин»), білий і чорний, як у нас. У всіх випадках фронтальна частина навколо екрану буде чорною.

Стали буденними за останні роки, чубків або вирізів біля екрану немає. Замість цього камера відбирає трохи пікселів прямо в матриці. У версії S10 під неї відведено коло, а в S10 + - овал горизонтальний, так як тут дві камери. Круглий виріз в S10 менше впадає в очі, а з використанням забавних адаптованих шпалер і зовсім маскує його. Заводський набір заставок приховує фронтальну камеру затемненням, але альтернативних варіантів з кумедною маскуванням камери під графіком вже предостатньо. З призначеного для користувача, поки не весь софт може правильно працювати з вирізом камери, але популярні і самі ходові сервіси відображаються коректно.

З точки зору експлуатації звикати до вирізу справа потрібно менше ніж до чубку. Рядок повідомлень і іконок мережі з батареєю просто зміщені лівіше.

В цілому смартфон вийшов компактніше багатьох 5,5-6 дюймових моделей за загальними габаритам, але дисплей обганяє їх, маючи діагональ 6,1 дюйма при дозволі 3040х1440. І це все ще один з головних козирів компанії на тлі конкурентів: відмінна передача кольору, широкий діапазон яскравості і космічна контрастність, якщо цього захоче користувач. Для оптимізації енергоспоживання можна вибрати і інші значення - 2280х1080 або 1520х720 точок. Full HD + якраз цілком достатньо для чіткої картинки і деталей. Відзначимо, що екран виконаний на базі динамічної AMOLED-матриці. Реалізована підтримка HDR10, тобто тони можуть змінюватися динамічно в залежності від демонстрируемого контенту.

В налаштуваннях традиційно є вибір колірного профілю та можливість налаштувати колірну температуру по окремим квітам. У смартфоні також встановлені два RGB-датчика, які відповідають за оцінку освітленості - передній і задній. Вони підлаштовують яскравість картинки і відтінки під зовнішнє освітлення.

Доповнюється все це не набридливим режимом AlwaysOn Display, який вдихає життя в смартфон з вимкненим дисплеєм. Традиційно можна виводити годинник різноманітного дизайну або картинку, поки смартфон знаходиться в режимі очікування. У використовуваної новій оболонці One UI ці опції розширили.

За компонуванні кнопок майже все стандартно. На правому торці - кнопка харчування, на лівому - регулювання гучності і активація Bixby. Знизу - аудіо-роз'єм 3,5 мм, USB Type-C і динамік, до слова звучить голосніше і більш якісно, ​​ніж у S9. Зверху - мікрофон шумозаглушення і лоток для SIM-карти і / або карти пам'яті. Відзначимо, що клавішу Bixby не можна відключити, але можна перепризначити для запуску будь-яких інших додатків.

З усіх компонентів лише кнопка живлення розташовані вище, ніж зазвичай і дотягнутися до неї великим пальцем досить складно. Для цього в новій оболонці реалізована функція автоматичного «сну». Смартфон чуйно відстежує, коли його кладуть назад на стіл або кишеню і автоматично вимикає дисплей.

Задня панель тепер поміщає тільки блок камер і спалаху. У S10 і S10 + він складається з трьох модулів в в Galaxy S10e з двох. Старші версії тепер можуть робити фотографії на: телефото модуль з роздільною здатністю 12 Мпікс, стандартний модуль 12 Мпікс зі змінним значенням світлосили або понад-широкий модуль 123 ° c дозволом 16 Мп. Останній, став свого роду відповіддю і альтернативою екшн-камер.

Ми не згадали сканер відбитків пальців в числі іншого, тому що в цьому поколінні він повернувся на своє споконвічне місце. Туди, де великий палець буває найчастіше і звідки він же відразу може попрямувати до потрібної іконці інтерфейсу. Дактилоскопічний сенсор встановлений під дисплеєм і цього нововведення ми чекали довго. Поки технологія розроблялася і допілівать, сканер кочував по заднім панелям попередніх поколінь смартфонів. Тепер же він, нарешті, знайшов своє постійне і краще в плані ергономіки місце.

Датчик під екраном - ультразвуковий, такий ще встановлювався в Mi 6, і на відміну від оптичного, може краще працювати в складних умовах, коли наприклад поверхня волога.

У десятому поколінні флагманів Samsung прибрали розблокування по сітківці ока і залишили розпізнавання особи, дактилоскопію і стандартні PIN-код і графічний ключ. З огляду на, що особа власника розпізнається НЕ датчиками глибини і відстаней, а банальною картинкою - головним і найбезпечнішим методом розблокування є саме відбиток.

Сканер займає не дуже велику площу під екраном, над цим інженери ще працюють, тому потрапляти пальцем потрібно досить чітко. Швидкість розблокування нижче, ніж в класичних варіантах, але частки секунди це не те заради чого його варто повертати на задню панель.

Камерам у флагмани десятого покоління приділяється підвищена увага. Вперше в смартфонах топ-класу Samsung використовує потрійну конфігурацію. Як вже говорилося, до головної камері з «звичайним» кутом огляду додали камери з більш вузьким (теле-камера) і більш широким кутами огляду. Подібне рішення раніше зустрічалося, наприклад, в смартфоні LG V40 ThinQ.

12-Мпікс сенсор основної камери має найбільший типорозмір 1 / 2,5 ". Доступна автофокусування Dual Pixel AF і система оптичної стабілізації. Гарна передача кольорів і деталей, швидке фокусування і, при дотриманні нерухомості, не надто зашумлені фотографії навіть в темний час доби. Той самий випадок, коли від непоганого результату відокремлює лише тап на спуску і масив алгоритмів, який зробить все за користувача. І це - звичний другий козир флагманських смартфонів Samsung.

Фото з основного модуля

Додаткова задня теле-камера має зменшений за розміром сенсор при тому ж 12-мегапіксельний дозвіл. Кут огляду становить 45 °, доступна автофокусування і оптична стабілізація зображення. Є 2-х кратний зум, але він стане в нагоді нечасто на практиці, хіба що для технічного розгляду деталей на великій відстані.

Фотографії на телефото

За розміром, сенсор камери з найширшим кутом огляду в 123 ° менше, ніж у головного модуля (зі «стандартним» кутом огляду). Автофокусу тут немає. Фокусування зафіксована на гіперфокальній відстані. Аналогічний прийом використовується в екшен-камерах. В цілому ж, на широкоугольную камеру найкраще знімати великі об'єкти і панорами. Важливо що такі великі кадри можна отримати, використовуючи тільки смартфон, без будь-яких доповнень, лінз або аксесуарів.

Фотографії на широкоугольную камеру

Фронтальна камера одна і її роздільна здатність становить 10 Мпікс. Світлосила об'єктива - f / 1.9. Підтримується автофокусування Dual Pixel AF.

Відзначимо, що дуже трендовим в камерах смартфонів є напрямок обчислювальної фотографії, коли для отримання підсумкового зображення активно використовується цифрова обробка. Тому навіть одинарна фронтальна камера дає непогані результати.

У складних умовах камери смартфонів можуть знімати цілу серію, а не один знімок і користувач навіть не помітить цього. Підсумкове зображення, при цьому, формується об'єднанням отриманої серії. За рахунок цього досягається і зменшення шумів, і підвищення деталізації. Також можна відзначити появу методів «поліпшення» і модифікації знімків із задіянням технологій штучного інтелекту.

Однією з похідних функцій цих алгоритмів стає і «живий фокус», який реалізує ефект боке. У новому поколінні смартфона він практично не помиляється з межами об'єктів, хоча кілька огріхів ми змогли відловити.

Детальніше про можливості основний і фронтальної камер Samsung Galaxy S10 ми розповімо в окремому матеріалі.

У смартфоні традиційно буде пропонуватися два варіанти чіпів - Samsung Exynos 9820 (8 ядер працюють на частотах 2,8, 2,4 і 1,7 ГГц) і Qualcomm Snapdragon 855 (8 ядер з частотами 2,7, 2,3 і 1, 9 ГГц). Для України це зазвичай модель фірмового виробництва c відеоприскорювачем Mali-G76.

Samsung Galaxy S10 і S10 + отримали 8 ГБ оперативної пам'яті GDDRX4 і випускаються в варіантах з 128 ГБ вбудованої пам'яті. Є спеціальна керамічна версія з накопичувачем 12 ГБ ОЗУ і 1 ТБ ПЗУ. Традиційно можливе розширення накопичувача за допомогою карт формату microSD об'ємом до 512 ГБ. Для зв'язку з іншими пристроями є адаптери Bluetooth 5.0, NFC, підтримка стандарту Wi-Fi ах, NFC, робота з док-станцією Samsung Dex.

Очікувано «залізо» займає перші позиції на момент виходу смартфона на ринок і помітно обганяє минулорічні моделі. У побуті проблем з продуктивністю також не виявлено. Апарат працює на Android 9.0 c фірмовою оболонкою One UI. За оболонці можна сказати, що вона органічно вписується в широкі можливості смартфона - місцями виглядає простіше, місцями складніше. По частині дизайну є досить спірною, але на ергономіку кардинально не впливає.

З важливих відмінностей від Samsung Experience: весь інтерфейс One зроблений більш комфортним для великих діагоналей екранів. Меню запущених програм відображається картками. З'явилася темна версія інтерфейсу, а додатки, які не використовуються тривалий час, вивантажуються з пам'яті автоматично. Все це частково вплинуло і на автономність роботи. По крайней мере, Galaxy S10 з акумулятором 3400 мА · год демонструє більше 8 годин роботи в тесті PC Mark. Відзначимо, що у S10 + ємність 4100 мА · год, а у S10e - 3100 мА · год. У десятому поколінні реалізований адаптивний режим роботи - зв'язка як програмного коду, так і заліза, яка в теорії повинна забезпечити більший час роботи. З нашого досвіду при активній роботі під навантаженням з 5-6 годинами роботи екрану смартфон працює близько 20 годин.

Інший важливий момент пов'язаний з бездротовою зарядкою, яка тепер працює в «обидві сторони». Справа в тому, що в S10 і S10 + інженери встановили дві індукційні котушки. Внаслідок цього заряджати бездротовим чином можна не тільки сам смартфон, але і інші девайси. Зрозуміло, що ділити ємність батарей з іншими смартфон не дуже актуально, а ось підзарядити ті ж навушники - можна.

Apple iPhone Xr on Samsung Galaxy S10

Відзначимо забавну деталь: смартфон купертіновцев швидше знаходить зарядку, ніж інші пристрої виробника

Але не тільки підзарядку на сторону забезпечили в 10-му поколінні. Можливість живити без проводів аксесуар дозволила випустити набір фірмових чохлів з підсвічуванням. Здається, що сторонні виробники скоро теж запропонують свої варіації на тему. В рамках даного огляду ми змогли протестувати фірмовий чохол Samsung LED Cover з набором світлодіодів, які можуть формувати різні анімовані зображення.

Вибір картинок відбувається в додатку. Там же можна виставити відображення постійної анімації, в даному випадку «зоряного неба», яка запускається коли смартфон лежить екраном вниз. Правда, програмне забезпечення поки працює не стабільно і користувачі по всьому світу відзначають «вильоти» додатка і мінливість його роботи. Думаємо, що це явище тимчасове і в найближчих оновленнях проблему виправлять.

підсумок

Samsung Galaxy S10 в цьому році буде одним з найпомітніших флагманів на ринку. Разом з камерою, сканером пальців в екрані і потрійним модулем ззаду він відрізняється саме своєю послідовністю в розвитку.

Якісний екран з алгоритмами управління квітами, свого роду універсальний акумулятор для себе та інших пристроїв, камери різних світлових і оглядових діапазонів. Все це на перший погляд лише легкий марафет, а насправді якісне поліпшення.

Програмна оболонка, можливо, не найпрогресивніша з візуальної точки зору, додала багато можливостей для повсякденного використання з великим потенціалом для майбутніх доробок.

Десяте покоління Галактики одночасно закрило і дало початок новій епосі мобільних пристроїв. На подив тут не так багато маркетингових пробників по частині нововведень. У десятої моделі є все для сучасного користувача, як і в попередні роки власне, проте з певним ореолом завершеності.

Коментарі
Схожі статті
29.07.2019
Квиток в перший клас: огляд смартфона Honor 20
Квиток в перший клас: огляд смартфона Honor 20
Незважаючи на труднощі на політичному фронті, Huawei представила дві версії флагмана свого дочірнього бренду. Розглянемо молодшу, Honor 20 і подивимося, навіщо їй п'ять камер і чи може смартфон конкурувати ціною і продуктивністю з флагманами інших ко..
01.08.2019
Цінове наступ: про смартфони Samsung Galaxy A10 і Galaxy A30
Цінове наступ: про смартфони Samsung Galaxy A10 і Galaxy A30
Топовим брендам з Кореї і Тайваню завжди було важко змагатися з китайськими виробниками. Настільки, що про смартфонах HTC вже майже ніхто не згадує, а LG все не може визначитися - скидати карти або потягнути на малих блайндах ще пару кіл. Samsung же ..
01.08.2019
Огляд відеокарт на базі NVIDIA GTX 1650 серій MSI VENTUS і GAMING. Зовнішність оманлива
Огляд відеокарт на базі NVIDIA GTX 1650 серій MSI VENTUS і GAMING. Зовнішність оманлива
Серед відеокарт NVIDIA нового покоління, заснованих на базі архітектури Turing, NVIDIA GeForce GTX 1650 є наймолодшою моделлю в ієрархії. Відкрите на базі GTX 1 650 відносяться до початкового класу і приходять на зміну GTX 1050, GTX 1050 Ti.Виробник ..