0
0
 ВІдправимо безкоштовною доставкою у відділення розетка любе замовлення на суму більшу за 550 грн
phone-icon
+38 (073) 574-68-81 Замовити дзвінок

Огляд спортивного браслета Honor Band 4: альтернатива

Огляд спортивного браслета Honor Band 4: альтернатива

Коли Honor, дочірній бренд Huawei заходив на ринку мобільних пристроїв і аксесуарів, представники компанії неодноразово говорили про те, що хочуть створити молодіжну марку з зростаючим бізнесом. Популярність смартфонів в цілому підтверджує намір і успішність інженерних рішень. А що пропонується в носяться пристроях - розберемося на прикладі фітнес-трекера Honor Band 4.

Нове покоління браслетів компанії зі спортивно-відстежують функціями стають все симпатичніше і симпатичніше. Honor Band 4 представляє собою цілісний корпус з цифровою начинкою і кріпляться до нього двома частинами ремінця. У пристрої використовується AMOLED-дисплей з захисним склом. Символи і зображення добре видно на яскравому світлі і сонце. Захисне скло, можливо, найбільше боїться сильних точкових ударів, але терпиміше відноситься до випадкових і не сильним зустрічам з кутами дверей і стінами. У всякому разі, за підсумками деякого часу використання, слідів вандалізму на екрані видно менше, ніж у носяться гаджетів з пластиковим покриттям.

Що стосується ремінця і ергономіки, то тут в цілому все теж непогано. Конструкція нагадує класичні годинник. Застібка і тренчик дозволяють оптимально налаштувати затяжку навколо кисті і заховати «хвіст». Матеріал ремінця середньої жорсткості і приємний на дотик. Проте, якщо охоплення руки не дуже великий, залишок ремінця може бовтатися, а тренчик іноді сповзає з нього. Трекер НЕ розстібається від такої свободи мимовільно, але починає чіплятися за всі підряд.

Ми звикли що для носяться пристроїв у виробників з Піднебесної завжди є багато яскравих і цікавих альтернативних варіантів ремінців і аксесуарів. Honor Band 4 не став винятком і для нього можна знайти будь-який варіант ремінця з металу, тканини або силікону будь-якого кольору веселки. Благо відстібається ремінець просто - діставання скоби з стику між ремінцем і корпусом трекера. До слова, кріплення надійні і ніяких випадкових роз'єднання немає.

Honor Band 4 підключається до смартфону по Bluetooth 4.2 і якщо з'єднання розірвано - браслет вібрує. Також пристрій підтримує безконтактну оплату за NFC, але поки тільки AliPay, яка, в нашій країні не актуальна.

Швидкість роботи інтерфейсу оптимальна, пункти перегортаються плавно. Браслет підтримує латиницю і кирилицю, але української розкладки немає. Тому якщо меню смартфона російською, то і меню Band 4 буде російською. Якщо ж в смартфоні обраний україномовний інтерфейс - браслет відображає меню англійською. При цьому повідомлення і тексти месенджерів справно виводяться на мові оригіналу.

Інша цікава штука це повідомлення. Як і в браслетах і годиннику Xiaomi, повідомлення можна активувати на вибір буквально для кожного додатка на смартфоні. У Honor Band 4 ми зустріли ту ж особливість повідомлень з месенджерів, що і в Amazfi Bip. Трекер вібрує кілька разів при отриманні повідомлення. Перший раз про те, що воно власне прийшло, а друге з висновком перших пари десятків символів з нього.

Не катастрофічно, але якщо ви активний учасник листувань, постійна вібрація може набриднути, а акумулятор сяде швидше. Зберігається ж тільки 10 останніх повідомлень, які можуть «з'їдатися» за рахунок повідомлень про отримання. Тому самих повідомлень з браслета ви побачите ще менше. З AMOLED-екраном автономність браслета заявлена ​​на рівні двох тижнів, що приблизно ми і отримали за підсумками тестів. Якщо ж включити спортивні функції - відстеження активності, якості сну і серцебиття, заряду акумулятора вистачить ще на пару днів менше.

У режимі пробіжки на дисплеї відображається інформація про час, пульсі, темпі і дистанції. Під час плавання браслет автоматично розпізнає цей вид занять і навіть визначає стиль. Модуля GPS тут немає, тому всі рухи реєструються акселерометром. А пульс міряється звичним оптичним датчиком. Всі виміри фітнес-трекером відбуваються в рамках похибки з відомими завищені в деяких ситуаціях.

Сон аналізується також досить точно, при цьому, є як опція стандартних вимірів - час знаходження в легкій і глибокої фазі сну, так і просунута версія Trusleep. Вона частіше міряє пульс уві сні і підбирає поради для поліпшення якості сну за підсумками певного часу. З активованим другим варіантом автономність браслета помітно знижується до 5-6 днів. Повністю браслет заряджається за майже 2 години.

Дані стікаються в мобільний додаток «Здоров'я» від Huawei. Інтерфейс розбитий на три розділи із загальною інформацією, режимами тренувань і настройками браслета.

За підсумками можна сказати, що Honor Band 4 - цікавий фітнес-девайс, незважаючи на засилля пристроїв інших брендів. Тим, кому не подобається монохромний і аскетичний інтерфейс, однозначно повинні спробувати модель Band 4. Яскравий екран і його хороша читаність помітно підвищує враження від експлуатації. Точність вимірів і простота настройки також говорять на користь фітнес-браслета від Honor. Нюансом лише залишається своєрідне поведінка при надходженні повідомлень та їх не оптимальний збір в оперативний памяти.

Коментарі
Схожі статті
01.08.2019
Спорт без нічого: огляд Bluetooth-навушників AIRON Airtune Sport
Спорт без нічого: огляд Bluetooth-навушників AIRON Airtune Sport
Бездротові навушники здобули велику славу для заняття спортом. Все-таки бовтаються дроти доставляють незручності практично при будь-якої активності, будь-то біг, заняття на тренажерах або велосипеді. Далі розповімо про навушниках AIRON Airtune Sport ..
01.08.2019
Бездротові навушники Samsung Galaxy Buds: звук при собі
Бездротові навушники Samsung Galaxy Buds: звук при собі
У спробі створити ідеальні бездротові навушники, компанії експериментують з їх начинкою, функціональністю і навіть форм-фактором. Так відбувалося і в рядах повністю бездротових навушників Samsung. Перші Gear IconX, що вийшли в 2016 році вміли надто б..
01.08.2019
Огляд бездротової зарядки Baseus Dual Wireless Charger: поміркуємо на двох?
Огляд бездротової зарядки Baseus Dual Wireless Charger: поміркуємо на двох?
Деякий час тому стало відомо, що компанія Apple так і не випустить бездротову зарядку для своїх пристроїв. Купертіновци дуже хотіли зробити так, щоб розміщувати гаджети на ній можна було в будь-якій позиції. З нинішнім рівнем технологій це виявилося ..