0
0
 ВІдправимо безкоштовною доставкою у відділення розетка любе замовлення на суму більшу за 550 грн
phone-icon
+38 (073) 574-68-81 Замовити дзвінок

Похідний кінотеатр: огляд проектора XGIMI CC Aurora

Похідний кінотеатр: огляд проектора XGIMI CC Aurora

Проектор за останні роки все частіше використовуються в якості домашніх пристроїв, іноді складаючи серйозну конкуренцію телевізорів. Це обумовлено декількома факторами. З точки зору інсталяції - для проектора досить світлою, в ідеалі білої стіни і дивана навпроти неї. Зважаючи на популярність квартир-студій це особливо легко реалізований формат. У плані технічному, проектори дозволяють отримати зображення в великої діагоналі - від 100 до 180 дюймів. Вартість матриць телевізорів аналогічних розмірів все ще перевищує розумні рамки, а іноді не пропонується зовсім. Звичайно, зворотною стороною є не така гарна передача кольору. Однак технології в проекторах активно розвиваються і при оптимальних умовах можна отримати картинку непоганої якості. Залишається момент з підтримкою мультимедіа, але і тут, завдяки всюдисущому Android, у виробників проекційної техніки розв'язані руки.

Фінальним пунктом критики проекторів може стати складність їх транспортування і установки. В цьому плані розглядається проектор XGIMI CC Aurora помітно виділяється вже серед своїх побратимів. Це компактне і ергономічне пристрій у вигляді невеликого кубика вагою півтора кілограма. При лаконічному дизайні на корпусі є все необхідне для управління ним. На верхній площині розташовані сенсорні кнопки управління гучністю звуку і відтворенням мультимедіа. Над ними ж проходить ручка для транспортування.

На фронтальній стороні є зрушується шторка, за якою розташована світлодіодна лампа. На задній частині виведені два порти USB і один HDMI для підключення накопичувачів і зовнішніх джерел мультимедіа. Там же знаходиться аудіо-роз'єм 3,5 мм. Своя пам'ять у проектора теж є і вона має об'єм в 16 ГБ.

Проектор можна включати за допомогою відповідної кнопки на комплектному пульті або просто зрушивши шторку. У нього також вбудована аудіо-система від JBL з досить гучним і чистим звучанням, тому гострої необхідності в підключенні зовнішніх колонок немає. Якщо шторку не відкривати і включити проектор - він буде працювати в режимі мобільного колонки. Окремо проектор підтримує режим караоке.

Девайс заточений на часті поїздки і подорожі. Навряд чи його будуть брати з собою далекі поїздки, але гастролювати між вечірками і кіно-паті з друзями - однозначно можна і зручно. Кубічний корпус упакований в сумку з жорсткими стінками. Також туди поміщається пульт і блок живлення. У підсумку виходить набір для мобільного кінотеатру.

Свій акумулятор у проектора теж є. За нашими вимірами його вистачає на 5-6 годин роботи при перегляді кіно і на 8-9 годин при прослуховуванні музики. Заявлені виробником показники на пару годин більше забезпечуються активацією енергозберігаючого режиму. Тобто в будь-якому випадку акумулятора на 20 000 мА · год досить для перегляду одного-двох фільмів.

Проектор дозволяє виводити картинку в максимальній діагоналі 180 дюймів при розміщенні на відстані 4-5 метрів від стіни. Він підтримує автоматичну настройку фокусування і геометрії трапеції зображення. На вирівнювання картинки потрібні пара секунд і функція дозволяє зовсім не морочиться з налаштуванням. Звичайно, якщо проектор розташувати помітно нижче середини виведеної картинки, зображення може мати трапецієподібну форму і тоді потрібно продумати місце для його установки. Також відрегулювати картинку можна в меню налаштувань. При цьому необов'язково вішати спеціальну полицю або кріплення під стелею. Цілком можна обійтися штативом для якого в основі корпусу є різьблення. Так проектор можна буде легко прибирати, коли він не потрібен.

XGIMI CC Aurora - мультимедійний проектор, що означає підтримку відтворення файлів прямо з нього. Для цього компанією була розроблена оболонка GMU, яка функціонує на базі операційної системи Android 5.1.1. Те що це не одна зі свіжих версій - не критично, тому що підтримка всіх відомих форматів реалізована і ми не знайшли жодного файлу з яким би проектор не впорався. Працює проектор з кодеком H.265.

Крім використання накопичувачів з контентом, проектор можна підключити до Wi-Fi і дивитися онлайн відео на YouTube, користуватися браузером і завантажувати додатки. Є навіть ігри. Управління в них і заповнення текстових полів реалізовано за допомогою пульта д / у. Також по USB можна підключити клавіатуру.

З коробки також можна переглядати текстові файли за допомогою WPS office. По суті, з точки зору софта тут є все, що можна знайти в базовому смартфоні. До того ж, прямо в меню налаштувань є можливість оновити прошивку «по повітрю».

Якщо в плані «проекційної» частини і підтримки файлів проектор сподобався, то з програмною частиною не все гладко. Перше що кидається в очі - не найякісніша локалізація пунктів меню російською мовою. В якості альтернативи можна включити англійську мову інтерфейсу.

Інший момент пов'язаний з роботою пульта д / у в ролі мишки. Після натискання відповідної кнопки, на екрані з'являється курсор і здійснювати навігацію в веб-браузері і на віртуальній клавіатурі можна водячи пультом перед проекцією. Працює такий метод не стабільно і програмна оболонка проектора регулярно підвисає. Іноді оболонка коректно розпізнає поля для введення і дозволяє перемикатися між ними за допомогою кнопок на пульті. Але з огляду на неоднаковий веб-верстки виходить так не завжди.

Ще одна дивина спостерігалася з додатками, які чомусь вимагають авторизації в сервісах, які не представлені офіційно у нас. Наприклад, при запуску TuneIn запитується логін для входу в аккаунт Amazon.Остается сподіватися, що перераховане вище - огріхи тестового зразка і в найближчих програмних оновлення вони будуть виправлені.

Повторимося, що все, що реалізовано в XGIMI CC Aurora по частині виведення картинки і відтворення мультимедіа - реалізовано відмінно. Для перегляду фільму на всю стіну досить зрушити кришку, вставити флешку і запустити файл.

Процесора і пам'яті досить для того щоб багатогігабайтними Blu-Ray файл запускався швидше, ніж готувався поп-корн в мікрохвильовці. Додаткові функції, виступають скоріше приємним бонусом і, чесно кажучи, гострої необхідності в них ми не бачимо. Тому назвати мінусами нестабільність роботи курсора або епізодичні перебої роботи оболонки в нестандартних для проектора додатках - ми не можемо.

У плані управління і ергономіки проектор також сподобався. Він компактний, відмінно зібраний і універсальний за частиною сценаріїв використання. Можливість автономної роботи робить його цікавим варіантом для виїзних вечірок.

Якість картинки, що виводиться на відмінному рівні. Їй звичайно потрібно затемнене приміщення, але повну темному дотримуватися не потрібно. Для такого компактного корпусу і невеликий лампи показник яскравості цілком достатній. А можливість отримати діагональ аж до 180 дюймів діагоналі - робить цей проектор грізним конкурентом телевізорів.

Ціна за основну функціональність, файлову всеїдність і якість виконання також на хорошому рівні і таке рішення можна сміливо рекомендувати як варіант для перегляду кіно і серіалів будинку або в гостях.

Коментарі
Схожі статті
01.08.2019
Спорт без нічого: огляд Bluetooth-навушників AIRON Airtune Sport
Спорт без нічого: огляд Bluetooth-навушників AIRON Airtune Sport
Бездротові навушники здобули велику славу для заняття спортом. Все-таки бовтаються дроти доставляють незручності практично при будь-якої активності, будь-то біг, заняття на тренажерах або велосипеді. Далі розповімо про навушниках AIRON Airtune Sport ..
01.08.2019
Бездротові навушники Samsung Galaxy Buds: звук при собі
Бездротові навушники Samsung Galaxy Buds: звук при собі
У спробі створити ідеальні бездротові навушники, компанії експериментують з їх начинкою, функціональністю і навіть форм-фактором. Так відбувалося і в рядах повністю бездротових навушників Samsung. Перші Gear IconX, що вийшли в 2016 році вміли надто б..
01.08.2019
Огляд бездротової зарядки Baseus Dual Wireless Charger: поміркуємо на двох?
Огляд бездротової зарядки Baseus Dual Wireless Charger: поміркуємо на двох?
Деякий час тому стало відомо, що компанія Apple так і не випустить бездротову зарядку для своїх пристроїв. Купертіновци дуже хотіли зробити так, щоб розміщувати гаджети на ній можна було в будь-якій позиції. З нинішнім рівнем технологій це виявилося ..